Heidis kjempegode eplepai
Oppskrift på eplepai (nok til 4 stor-spisere):
6 epler skrelles og skjæres i biter, vendes i:
1 dl sukrin
0,5dl sukker (jeg bruker rårørssukker)
1 spiseskje potetmel
Legg massen i ildfast form og strø godt med kanel over eplene.
Deig til å smuldre over eplene:
4 dl store havregryn
3 dl mandelmel (kan kjøpes ferdig i helsekost eller bare male mandler
selv)
4 spiseskje sukrin
200 gr meierismør
Dette skal knas sammen med hendene i en bolle (vil føles litt som å jobbe med plastelina, litt klinete pga smøret)
Legges over eplene i "kladder". Strø over godt med grovt hakkede mandler, grovt brunt sukker og kanel helt til slutt.
Stekes på 200 grader i ca 35 min.
Serveres med is eller kesam vanilje ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar