mandag 15. april 2013

Heidis kjempegode eplepai

Oppskrift på eplepai (nok til 4 stor-spisere):

6 epler skrelles og skjæres i biter, vendes i:
1 dl sukrin
0,5dl sukker (jeg bruker rårørssukker)
1 spiseskje potetmel
Legg massen i ildfast form og strø godt med kanel over eplene.

Deig til å smuldre over eplene:

4 dl store havregryn
3 dl mandelmel (kan kjøpes ferdig i helsekost eller bare male mandler selv)
4 spiseskje sukrin
200 gr meierismør
 
Dette skal knas sammen med hendene i en bolle (vil føles litt som å jobbe med plastelina, litt klinete pga smøret)
Legges over eplene i "kladder". Strø over godt med grovt hakkede mandler, grovt brunt sukker og kanel helt til slutt.


Stekes på 200 grader i ca 35 min.

Serveres med is eller kesam vanilje ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar