tirsdag 8. juli 2014

Gammen i Miellegavva blir til

Gammen slik den så ut like etter 2. verdenskrig

Da mine besteforeldre kom tilbake til bygda si like krigens slutt i 1945, var det intet igjen etter at tyskerne hadde brent ned alt. I påvente av å finne materialer til bygge seg hus, ble en torvgamme til. Torv var det nok av. Her bodde de helt til det nye huset sto ferdig i 1947.
Vi overtok huset i den tilstand det var i 2003 og for 2 år siden var huset ferdig restaurert. Prosjektet i 2013 var å få opp en gapahuk for sosiale kvelder og tilstelninger.
I 2014 har planlegging av en gjestegamme vært det store prosjektet. Nå er gammen snart ferdig. Standarden blir nok noe bedre enn det var på 40-tallet, men så stiller man helt andre krav i dag til velvære enn man gjorde for 50 - 60 år siden. Stasgammen er tiltenkt familie og venner som ønsker å besøke oss året rundt. Vi gleder oss å ta den i bruk. 
Snart blir det tur til Alta, Lakselv eller Hammerfest for å kjøpe madrasser, kopper og kar. Det er jo egentlig den artigste jobben. Men aller først må jeg finne en passende farge til vegger og golv. Aldri enkelt å ta den rette avgjørelsen.

Prosjektansvarlig for gammen er Ole Mousat - www.samihouse.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar