torsdag 5. april 2012

Bygda som ønsker å komme i bedre form


I vinter startet en gjeng i bygda å mosjonere jevnlig. Vi er så heldige å få låne skolen gymsal. Hver mandag er det fast styrke- og kondisjonstrening. Stort sett har vi vært mellom 20 - 25 på trening. Det utgjør ca 15-20% av bygdas befolkning. Imponerende!

Vi er vel alle enige om at ingen av oss ville gjennomført denne type trening alene, så litt gruppepress hjelper å holde treningsmoralen oppe. Øvelsene er lagt opp slik at alle kan delta uansett fysisk form. At hjertet banker fortere enn normalt og svetten siler, er en konsekvens av fysisk aktivitet! Det betyr at man har kommet seg ut av komfortsonen og er et steg videre mot et sunnere liv.

På onsdager er det løping som står på programmet. Noen velger å gå istedenfor å jogge. Det viktigste er at man kommer seg ut og får litt fart på blodomløpet. Torsdager er satt av til sirkeltrening. I tillegg spilles det volleyball og fotball. Fotball tar ikke jeg sjansen på for sist jeg gjorde et forsøk, endte jeg opp med å se slik ut:
Dagen derpå. Smiler fordi jeg var så heldig at tennene fortsatt sitter der de skal!


Det beste med trening er at man blir fornøyd med seg selv etterpå!

Videoen viser de 5 øvelsene vi gjennomførte på treningen sist mandag denne uka. Vi har nå holdt på i 2 måneder og alle har kommet i bedre form.  Damene er blitt helt rå på push ups. Vi oppfordrer derfor flere av bygdas befolkning til å delta.

Det sies at Finnmark er det fylket der 4 åringer lærer å håndtere snøskuter før de noensinne har hatt ski på bena. Ikke rart at det står dårlig til med den generelle folkehelsa her i fylket. Derfor er dette et flott tiltak som et motsvar mot det inntrykk som bl. a. media har om oss som lever så langt nord.  Her i bygda deltar barn og unge  på treningen sammen med oss voksne. Aktive foreldre som forbilder påvirker den neste generasjons holdninger til å ta bedre vare på kroppen sin.

"YOU HAVE TO BE THE CHANGE YOU WISH TO SEE IN THE WORLD" - Mahatma Gandhi








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar